2017. május 1., hétfő

Lánglovagok

 
Mindenki a hőstettükről beszél: szabadnapos börtönőrök mentették ki az égő házból a 10 éves kislányt
 
 
 Nem túlzás azt állítani, hogy igazi hős a börtönőrként dolgozó Szele Krisztián és Krisztián Maticsek József. Egy 10 év körüli győrszemerei kislány nagyon nagy bajba került volna, ha nem jön a két férfi, és mentik ki az égő házból, ahol egyedül tartózkodott.
 
 
Két napja a településen mindenki a két őrről, és az ő hőstettükről beszél.
- Szabadnaposok voltunk, ezért megígértem Józsefnek, hogy elviszem kocsival egy orvosi vizsgálatra - kezdi a történetet Krisztián - Békésen haladtunk, aztán egyszer csak, amikor Győrszemere egyik utcáján haladtunk oldalra néztem és megláttam, hogy lángol egy ház. Azonnal megálltunk, a kocsit az út közepén hagytuk és rohantunk, hogy megpróbáljuk eloltani a tüzet. Közben ordítottuk, hogy van-e valaki a házban? Pár pillanat múlva kijött egy halálra rémült tíz év körüli kislány, akin látszott, hogy pánikban van. Mondtuk neki, hogy szaladjon távolabb, de ő annyira aggódott a kutyáiért, hogy nem akart elmenni-idézte fel a drámai pillanatokat a Győr-Moson Sopron Megyei Büntetés- Végrehajtási Intézet alkalmazottja, Krisztián.
Szele Krisztián
- A Blikk információja szerint mivel nem találtak slagot, a két férfi vödrökkel kezdet meg az oltást. Addigra azonban odaért egy szabadnapos tűzoltó főtörzsőrmester Herenkovics Balázs is, és együtt próbálták meg hárman megfékezni a lángokat.
- Az utcán többen is bámészkodtak, de igazán senki nem mozdult, hogy segítsen. Aztán szerencsere az egyik szomszéd hozott egy slagot, és azzal már könnyebb volt az oltás. Nem sokkal később megérkeztek a Győrszemere Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatárai is, akik már profi eszközökkel pillanatok alatt úrrá lettek a lángokon. Boldog vagyok, hogy a segítségünkkel nem történt tragédia, hiszen a lángok valószínűleg mindent felmésztettek volna, és ki tudja, hogy a gyerek egyedül képes lett volna kimenekülni a házból. Így azonban a haja szála sem görbült, és a kutyák is épségben megúszták - mondta örömmel Krisztián

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése