2012. szeptember 21., péntek

Tiltott tárgyak - Keráló

Az elindított bejegyzés sorozatban mutatom be, a hazai börtönviszonylonylatban,  leggyakrabban előforduló tiltott tárgyakat. Magát a fogalmat, és  az alatta érthető tárgyakat nem lehet beskatulyázni, hiszen a börtön falai között bármiből készülhet fegyver vagy kereskedésre alkalmas eszköz. Határt csak a kreativitás és az anyagok beszerzése szabhat.

Tehát mik is azok a tiltott tárgyak:

A fogvatartottaknál tartható tárgyak köre minden intézetben egyértelműen le van szabályozva. Az intézet házirendjében, vagy más, a fogvatartottak számára is hozzáférhető módon. Minden olyan tárgy ami abban nem szerepel, vagy a fogvatartás biztonságát akár a legcsekélyebb mértékben is veszélyeztetheti, tiltott tárgynak minősül.

Ime akkor az első:

Keráló: vízmelegítő, merülőforraló

A reggeli forró kávé, vagy tea aranyat ér. Elkészítése nem igényel bonyolult alkatrészeket. Kell 2 db fémlemez /kés penge, kanál nyél, konzervdoboz tető /, mindegyik végén elektromos vezeték. A fémlemezek között bármilyen szigetelőanyag / radírgumi, fadarab/ amit szorosan összekötöznek, a vezetékek végét konnektorba dugják,  és már indulhat is a vízforralás. Remekűl lehet vele kereskedni más élvezeti cikkekért. Csomagban a beküldése engedélyezett, természetesen a gyári kivitelnek, ami azonban elé drágának mondható. 5000 Ft környékén mozog az ára.
Mondhatjuk, hogy használata rendkívül baleset és tűzveszélyes, ezért nagy hangsúlyt is fektetünk felkutatásukra. Áramfelvétele hatalmas, szemmel érzékelhető, ha egy komolyabb darabot bevetnek.
Mégis, még egyszer sem találkoztam olyan fogvatartottal, akit a használata során ért áramütés miatt kellett az eü.szolgálatnak ellátni. 
 

Az eredeti gyári kivitel
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése