2013. július 26., péntek

Büntetés-végrehajtás Hivatás mestere 2013

2013. 06. 27-én 10 órai kezdettel a Balassagyarmati Fegyház és Börtön adott otthont a „Büntetés-végrehajtás Hivatás Mestere” Országos Szakmai Vetélkedőt megelőző regionális versenynek a VI. versenyrégióban.
A versenykiírás szerint a hat régióban azonos napon és időben került megrendezésre a vetélkedő, melynek célja a büntetés-végrehajtási hivatás magas szintű ismeretének bemutatása, az egyes szakterületeken megszerzett elméleti és gyakorlati készségek, jártasságok fejlesztése.
A résztvevő intézetek, intézmények az alábbiak voltak:
 
-Közép-Dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, Baracska
 
  -Márianosztrai Fegyház és Börtön
  
  -Váci Fegyház és Börtön
  -Büntetés-végrehajtás Központi Kórháza
  -Balassagyarmati Fegyház és Börtön
 
 
A 6 fős csapatok előbb elméleti síkon adtak számot tudásukról, majd az ebédszünet után a gyakorlati feladatok megoldása következett. Az 5 fős zsűri (Palotás Iván ny.bv. ezredes, elnök; Szeidl Tamás bv. alezredes; Halász Zsolt bv. alezredes; Kollár Roland bv. alezredes; Maksai Zoltán bv. alezredes) mindent mérlegelve hozta meg a végeredményt, mely viszonylag kis pontkülönbséggel a következő képen alakult:
 
  I. Közép-Dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, Baracska
 
  II. Márianosztrai Fegyház és Börtön
 
  III Balassagyarmati Fegyház és Börtön.
 
 
 
A fentiek alapján régiónkat az I. helyezett képviseli az országos döntőben, ami augusztus 29-30-án kerül megrendezésre a Büntetés-végrehajtási Szervezet Továbbképzési és Rehabilitációs Központjában Igalon.
 
 
 
 
 
Forrás:gyarmatbv.dyndns.hu
 
 
A cikkel kapcsolatban, annyi kiegészítést kívánok tenni, hogy az első helyezést elérő intézet csapatát, a székesfehérvári objektumból delegált két kiváló kolléga erősítette.
 
 
Gratulálunk a nyerteseknek!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése