2013. augusztus 11., vasárnap

A magyar módi.....

Szökés: lóvá tette egy magyar rab a drezdai börtönt
 
 
Egy szabaduló rabtársának kiadva magát "kisétált" a drezdai börtönből egy magyar rab - közölte csütörtökön a büntetés-végrehajtási intézet.
Ulrich Schwarzer igazgató az MTI-nek elmondta: a szökés tényét szerdán állapították meg, nagyjából fél órával azután, hogy a 32 éves magyar állampolgárságú férfi egy rá nagyon hasonlító, és éppen szerdán szabaduló rabtársának kiadva magát távozott a börtönből.
A férfi rábírta társát, hogy cseréljenek helyet a zárkában, és a haját a társa frizurájához igazította, hogy ne tűnjön fel a csalás.
A büntetés-végrehajtási intézet igazgatója elmondta: a magyar férfi csupán néhány hetet töltött a drezdai börtönben. Szabálysértés miatt kiszabott pénzbírságot váltott szabadságvesztésre, amely július elején telt volna le. Akkor azonban mégsem szabadulhatott volna, mert rögtön előzetes letartóztatásba helyezték volna, mivel az ügyészség emberkereskedelem gyanúja miatt eljárást indított ellene. Az ügyészség szerint a férfi egy 15 éves, kelet-európai lányt prostitúcióra kényszerített.
A szökés tényének megállapítása után a börtön vezetősége értesítette a rendőrséget és az ügyészséget - közölte Ulrich Scwarzer. Hozzátette: személyes véleménye szerint a férfi már elhagyta Németországot.
 
 
Forrás: propeller.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése