2013. március 8., péntek

Vannak akik sosem javúlnak.....

Lopott iskolabusszal ment haza a börtönből egy fiú
Amint elengedték a börtönből, rögvest ellopott egy iskolabuszt az Egyesült Államokban egy 18 éves fiú.Jonathan Collins kábítószervétség miatt került rács mögé Georgia államban. Senki sem várta a börtön kitáruló kapujánál, így gyalog indult haza, ám - későbbi vallomása szerint - elfáradt. Amikor meglátta az üres iskolabuszt, úgy gondolta, kapóra jött. A járműben nem tett kárt, mert meglelte a tartalék indítókulcsot - bár az el volt rejtve, de nem elég jól. A fiú elhajtott, a buszt pedig egy általános iskolánál hagyta. Ott nem volt feltűnő, a tanintézettől pedig nem volt hosszú az út hazáig.
A buszlopást azonban felvette a járműbe épített biztonsági kamera, a rendőrség pedig ráismert a tettesre. Most akár egy évet is ülhet majd - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.
Forrás: hvg.hu
 
 Feltörte a börtön rendszerét a lecsukott hacker
Egy hitelkártyaszámok ellopásáért lecsukott fiatal hacker egy londoni büntetésvégrehajtási intézet informatikai tanfolyamáról törte fel az egész intézmény számítógépes rendszerét.
A korábban nagy lábon élt Nicholas Webber egy London déli részén fekvő, C-kategóriás, fiatalkorúak börtönében 2011-ben kezdte meg büntetésének letöltését. A biztonsági szoftvereket fejlesztő Sophos cég blogja szerint azonban Webber a rácsok mögött sem töltötte nyugodtan az idejét: a hacker sikerrel jelentkezett az intézmény belső informatikai képzésére. Számítógéphez jutva a fiatal hacker azonnal képes volt feltörni az intézmény belső nagyszámítógépét a tanfolyami PC-ről. Ugyanakkor a börtön szóvivője elmondta, hogy ezzel Webber nem sokra ment, mivel a rendszer a külső internettől teljesen elkülönítve működik, és semmilyen személyes információt nem tárol. A börtön vezetése szerint a feltörésre még 2011-ben került sor.
Nicholas Webbert négy évvel ezelőtt, tizennyolc éves korában tartóztatták le, mivel GhostMarket.net néven egy olyan kiberbűnözői fórumot működtetett, amelyen lopott hitelkártyákkal kereskedett mintegy nyolc és félezer internetes bűnöző. A brit hatóságok becslései szerint az oldal felhasználói mintegy kétmilliárd forintnak megfelelő összeget loptak el elektronikus úton mintegy hatvanötezer bankszámláról, amelyek a világ különböző országaiban működnek.
Forrás: origo.hu
 
Két órán belül "visszalopta" magát a börtönbe
Szabadulása után két órán belül visszalopta magát a börtönbe egy férfi Csehországban: azért csent el pénztárcákat, hogy visszajuthasson a rács mögé. A 42 éves Pavel Hricnek nem volt kedve találkozni a családjával, a szíve inkább a börtönbe húzta vissza. Két órán át fáradozott azzal, hogy táskákat és tárcákat lopjon, mígnem végre sikerült ismét rács mögé kerülnie - adta hírül a brit Metro újság. Mint utólag kiderült, a férfi feleslegesen lopkodott, mert tévedésből engedték ki, és lopás nélkül is visszakerült volna a börtönbe, de így legalább bebiztosította, hogy még tovább maradhasson.
Forrás: nepszava.hu
 
 
A 36 éves Matthew Matagranót szexuális bűncselekmények miatt ítélték el még korábban a New York-i hatóságok, a férfi viszont annyira összebarátkozott rabtársaival, hogy szabadulása után is szeretett volna velük össze-összejárni. Ennek csupán annyi volt az akadálya, hogy vele ellentétben a többiek nem szabadultak meg olyan gyorsan a börtönből, a látogatás meg mégse olyan, mint egy jó hangulatú, cigizéssel egybekötött férfias összejövetel.
Matagrano azonban úgy vélte, megtalálta a tökéletes megoldást: hamis igazolványt szerzett magának, sőt, még egy rendőrjelvényre is sikerült szert tennie, azzal már könnyedén tudott besétálni az állam több börtönébe, többek közt a Rikers Island-i és a Manhattani Központi Fogházba is. Utóbbiban bukott le, a fogvatartottak közös területén épp vidáman beszélgettek és füstölögtek. Amikor az egyik őr megkérdezte Matagranót, ki ő és mit keres ott, a férfi felmutatta az igazolványát, de hamarosan kiderült, hogy az hamis és ekkor már kénytelen volt beismerni, hogy délután fél 4 óta adomázgat a haverokkal - ekkor éjjel 11 volt.
A korábban szodómia és szexuális zaklatás miatt elítélt, az állami nyilvántartásban szexuális bűnözőként szereplő férfi lajstroma most tovább nőhet betöréssel, hamis eszközök birtoklásával, lopással és a börtönön belüli csempészettel. 2004-ben már bűnösnek vallotta magát egy betörési kísérletben, de akkor nem ültették le, most viszont tetteit azzal is súlyosbította, hogy a vád szerint a börtönirodából ellopott egy rádiót - emlékeztetett a Metro című újság
Forrás: belfold.ma.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése