2015. szeptember 14., hétfő

Kerítés építés

Határzár - Rabok készítik a tartóelemeket Dunaújvárosban

 
 
 
A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai készítik a határőrizeti célú ideiglenes biztonsági határzár tartószerkezeteit, a munkavégzés fázisait sajtótájékoztatón mutatták be kedden, a DAK Acélszerkezeti Kft.-nek a Dunaújvárosi Vasmű területén lévő horganyzóüzemében.
 

Galambos Dénes (Fidesz), Dunaújváros és térsége országgyűlési képviselője elmondta: a fogvatartottak az acélprofilokat előkészítik, majd tűzihorganyozzák, szárítják, végül kamionokkal szállítják a határra. Mint mondta, a Dunaújvárosban készülő kerítéselemek képezik a határzár vázát, amelyre később a dróthálók kerülnek.
Balázs Péter dandártábornok, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának tájékoztatása szerint az üzemben jelenleg két műszakban 44 fogvatartott dolgozik, készíti a határzár tartóelemeit. A mostani létszám emelésére is van lehetőség, akár több műszakban, több fogvatartott bevonásával. Kérdésre elmondta, hogy a fogvatartottak nehéz fizikai munkát végeznek az üzemben, ezért kiválasztásuknál elsődleges szempont volt az egészségügyi alkalmasság.
 
 
 
 
A munka megkezdése előtt elméleti és gyakorlati képzésen vettek részt. A dandártábornok megjegyezte, hogy a fogvatartottak hosszú évek óta dolgoznak a cégnél, a szokásos, törvény által előírt javadalmazást kapják. A pálhalmai intézet a környéken 41 féle munkaterületen 1074 fogvatartottat dolgoztat.


Forrás: nepszava.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése