2012. október 23., kedd

Rólunk szól.....


Szök(tet)és kizárva - bv-sek gyakoroltak


Székesfehérvár - Közösen gyakorolták a rosszfiúkkal való bánásmódot ma rendőrök és "bévések" a megyei főkapitányság tornatermében.
Mint ahogyan a rendőrségnél is, úgy a büntetés-végrehajtás minden Fejér megyei intézményében (Székesfehérváron, Baracskán és Pálhalmán) van akciócsoport. Rendszeresen gyakorolják a fogolykísérést, a fegyveres támadóval szemben való fellépést, vagy éppen a szökés megakadályozását:  pénteken éppen a székesfehérvári objektum dolgozói kerültek sorra.  A gyakorlat résztvevői tudtak újat mutatni egymásnak. Láthattuk például, milyen alakzatban kell haladni ahhoz, hogy egy - a négy égtáj bármelyike felől érkező  -  támadást elháríthassanak.
 Cséri Zoltán bv. ezredes, a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka lapunk érdeklődésére elmondta: a fegyverhasználatot náluk ugyanúgy nagyon szigorú szabályok alakítják, mint  a rendőrségnél. (A körletben nem is viselhetnek fegyvert.) Követelmény, hogy a  lőfegyverhasználatot először meg kell előznie   enyhébb fokú kényszerítő eszköz alkalmazásának. Ezért sem kerülhetett hosszú idők  óta sor arra, hogy a  megyében büntetés-végrehajtási dolgozó pisztolyt használjon fogvatartottal  szemben.   




Forrás: fmh.hu

1 megjegyzés: