2013. szeptember 8., vasárnap

Régi-Új Országos Parancsnokunk



Szeptember 8-tól Csóti András lesz a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka.

Csóti András büntetés-végrehajtási vezérőrnagyot, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (BVOP) megbízott vezetőjét nevezi ki Pintér Sándor belügyminiszter országos parancsnoki beosztásba


Csóti András, Pintér Sándor és Schmehl János dandártábornok (Fotó: MTI)


Csóti András 2011. december 2-tól volt a BVOP megbízott országos parancsnoka, miután a szervezet addigi parancsnoka, Kökényesi Antal nyugdíjba vonult. A Belügyminisztérium által az MTI rendelkezésére bocsátott szakmai életrajz szerint Csóti András vezérőrnagy felsőfokú állami és szakmai végzettséggel rendelkezik. 1977. szeptember 1-jével került a büntetés-végrehajtási szervezet hivatásos állományába - alhadnagyi rendfokozattal - az Állampusztai Szigorított Börtön nevelői beosztásába. Az intézet nevelési csoportvezetőjévé 1981 augusztusában nevezték ki, 1984. október 1-jei hatállyal az intézetparancsnok nevelési és biztonsági helyettese lett. 1987. december 1-jével kinevezték a Nyíregyházi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokává, 1990 áprilisától a Nagyfai Börtön és Fogház parancsnoka volt. A Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoki teendői mellett az Alföldi Bútorgyár igazgatói feladatait is ellátta 1990. november 1-jétől. A büntetés-végrehajtás országos parancsnokának általános helyettese volt 1995. december 15-től.
Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka lett 2006. január 1-jével, majd 2007. augusztus 1-jétől a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási Központjának igazgatója volt. Megbízott országos parancsnoki kinevezéséig 2008. április 15-től az országos parancsnok stratégiai és koordinációs helyetteseként dolgozott. Nős, egy gyermek édesapja.

Forrás: ma.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése