2013. szeptember 1., vasárnap

Büntetés-végrehajtás Hivatás mestere 2013 - Igal - Döntő

Börtönőrök csaptak össze az igali bv-bázison

Riadóval  kezdődött csütörtökön a Büntetés-végrehajtási  hivatás mestere elnevezésű országos verseny Igalban. A  harmadik alkalommal  meghirdetett megméretésre hat börtön csapata jutott a regionális selejtezőkből. 

Pisztoly, puska szét-, illetve összeszerelés, fogvatartott szabályos kísérése valamint zárka átvizsgálás: ilyen és ehhez  hasonló feladatok vártak a versenyzőkre. Az  Állampusztai-, a tököli-, a Győr-Moson-Sopron-, a Hajdú-Bihar megyei- BV-intézeten kívül a baracskai és a sátoraljaújhelyi börtön munkatársai vesznek rész t a két évente megrendezett szakmai vetélkedőn. Megtudtuk: a feladatok a büntetés-végrehajtás elméleti és gyakorlati területeit egyaránt érintik, a hat fős csapatok különböző szakterületek képviselőiből állnak. A versenyzők bemutatják tudásukat a szolgálati fegyverek kezelésében továbbá a kényszerítő és mozgáskorlátoz ó esz közök jogszerű alkalmazásában is. Nagy  István, a somogyi bv-intézet parancsnoka, a rendez vény ötletgazdája lapunknak az t mondta: a csapatok felkészültek, legjobb tudásuk szerint hajtják végre a feladatokat.

A győztes csapat a 18. alkalommal megrendezett Szent Adorján napi köz ponti állománygyűlésen veheti át majd a Büntetés-végrehajtási hivatás mestere címet és az  ahhoz  tartozó vándorkupát, melyet Pintér  Sándor  belügyminiszter ad át.

Forrás: sonline


A Közép-dunántúli Büntetés-végrehajtási Intézet székesfehérvári objektumát két kollégánk képviselte:

Südi Mihály bv.ftőrm és Muróczki János bv.tzls. A versenyen intézetünk a rangos harmadik helyet szerezte meg.

Gratulálunk versenyzőinknek!
 
 
 
 
Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet – Baracskai objektum
 
Kép: bvop.hu
 
Kiegészítés: és a székesfehérvári objektum
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése