2013. szeptember 8., vasárnap

S akik futottak még.....

Előző bejegyzésemben ismertetett, sajnálatosan bekövetkezett rendkívüli eseményeket feledtetve, íme néhány olyan szökési kísérlet, amelyeken még mosolyogni is lehet. Igaz nem szép hazánkból, de ez talán nem is élményromboló.



A legbénább börtönszökések



Ki bőröndbe bújva próbálkozott, ki a faxolás csodáiban bízott, ki pedig csupán a fürge lábában. A legfrissebb béna próbálkozás nyomán összegyűjtöttük a legszerencsétlenebb börtönszökéseket.

Ha a béna börtönszökéseknek is lenne Darwin-díja, akkor a következő próbálkozások minden bizonnyal ennek az elismerésnek a várományosai lennének. Lássuk azokat a toplistás fegyenceket, akik A szökés című sorozat Michael Scofieldjának a babérjaira törtek, ám mindhiába… A nemzetközi médiát kedden bejárt hír szerint egy mexikói férfit a felesége egy guruló bőröndben akarta kicsempészni Chetumal városában lévő fegyházból. A párocska azonban nem jutott messzire. A börtönőrök először arra lettek figyelmesek, hogy a 19 éves asszonyka a látogatás során nagyon idegesen viselkedik, majd pedig a nagy, fekete, nehéznek tűnő bőröndöt – amit maga után húzott – találták gyanúsnak. Ezért megvizsgálták a koffert, és mily’ meglepő: megtalálták benne a nő embriópózba összekuporodott férjét, aki 20 éves börtönbüntetését tölti, mivel 2007-ben illegális fegyverviselés miatt elítélték.


1989-ben Kaliforniában két tinédzserkorú bűnöző, akiket autófeltörésért ítéltek el, menekülés közben megpróbált elrejtőzni az őket üldöző rendőrök elől. Útjukba egy fal került, s abban bíztak, hogy mögötte könnyűszerrel kiböjtölhetik, amíg tiszta nem lesz a terep. Azzal azonban nem számoltak, hogy a fal mögött a San Quentin börtön található…


A 2007-es börtönszökés akár a legbénább szökések netovábbja is lehetne. Az eset a kanadai Ontarióban
történt. A három – a kezüknél összebilincselt – fogoly akkor próbálta meg felvenni a nyúlcipőt, amikor kinyitották
a rabszállító autó ajtaját. Csak ne lett volna útban az a fránya oszlop.




Ugyancsak az oszlopot szidhatta az a két – a kezüknél összebilincselt – új-zélandi elítélt, akiket szintén az állított meg menekülés közben. A balszerencsés szökési kísérletet az egyik utcai kamera rögzítette:





Az idén áprilisban történt szökési eset pedig részben sikerült, s inkább csak az ötletesség végett válogattuk be az összeállításba. Egy spanyol nőnek ugyanis sikerült "kifaxolnia" a férjét a börtönből. A szökött férj azonban csak pár napig örülhetett a szabadságnak, mert végül elkapták az otthonában, ahol egy belül üregesre átalakított kanapéban rejtőzött el. A nő szöktetési terve igazán leleményes volt: hamis faxüzenetet küldött felsőbb hatóság nevében, mely megparancsolta, hogy az 57 éves Jose Carlos Sernát engedjék szabadon. A rendőrök ugyan megpróbálták ellenőrizni a fax hitelességét, ám hívásaik válasz nélkül maradtak, viszont kaptak közben egy telefonhívást is, mely szintén az őrizetbe vett férfi elengedésére utasította őket. A telefonáló törvényszéki tisztségviselőnek mondta magát. Mindezek után a rendőrök engedelmeskedtek - a feleségnek.

Forrás: fn.hir24.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése